Καβάλα – Παγγαίο: μονοήμερη από Θεσσαλονίκη

Αρχική » Τι να κάνετε » Καβάλα – Παγγαίο: μονοήμερη από Θεσσαλονίκη

Καβάλα – Παγγαίο: Για τους οινόφιλους

Ώρα για ανανέωση κάβας με μια επίσκεψη σ’ένα οινοποιείο-πρότυπο. Γιατί έχει διαφορά να προμηθεύεσαι το κρασί από την πηγή παραγωγής του. Στο Κοκκινοχώρι της Καβάλας, μια περίπου ώρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, βρίσκεις το Κτήμα Βιβλία Χώρα (www.bibliachora.gr ) όπου ο οινολόγος Βασίλης Τσακτσαρλής μαζί με τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου παράγουν κρασιά από ελληνικές και ξενικές ποικιλίες, που καλλιεργούνται στον αμπελώνα με τα πρότυπα της βιολογικής καλλιέργειας. Στόχος τους η παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας που κλείνουν μέσα τους – κι απελευθερώνουν με την πρώτη γουλιά – τα χαρακτηριστικά της περιοχής του Παγγαίου. Περιήγηση στον αμπελώνα του κτήματος περιμετρικά του οινοποιείου με την αντίστοιχη ενημέρωση για την αμπελοοινική ιστορία της περιοχής καθώς και τη σύγχρονη βιολογική καλλιέργεια, ξενάγηση στο σύγχρονο και εντυπωσιακό κτίριο του οινοποιείου, στους χώρους παραγωγής, εμφιάλωσης και παλαίωσης και δοκιμή κρασιών στην αίθουσα γευσιγνωσίας χαζεύοντας τα δρύινα βαρέλια. Κι έτσι, την επόμενη φορά που ο φελός θα κάνει «ποπ», θα συνοδεύσεις τ’αρώματα και τις μυρωδιές του κρασιού με όμορφες εικόνες. Με τις απαραίτητες προμήθειες συνεχίζεις προς το γραφικό χωριό της Μεσορόπης, στα νότια του Παγγαίου, όπου περπατάς εξερευνώντας τα καπνομάγαζα και τα επιβλητικά μακεδονίτικα αρχοντικά. Ή ψάχνεις το «μονοπάτι της Μεσορόπης» για μια βόλτα μέσα στη φύση ακολουθώντας το «δρόμο του νερού» και βρίσκεις αγαπημένο σημείο για πικ-νικ

Ράνια Μάργαρη athinorama.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *