Πλαστικά καπάκια για αναπηρικά αμαξίδια

Αρχική » Νέα » Πλαστικά καπάκια για αναπηρικά αμαξίδια

Γνωρίζετε ότι τα πλαστικά καπάκια που πετάμε στα σκουπίδια μπορούν να μετατραπούν σε πολύτιμη βοήθεια για κάποιους ανάπηρους, συλλόγους ή σχολεία; Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας μια εξαιρετική κοινωνική και οικολογική δράση: η συγκέντρωση και «μετατροπή» πλαστικών καπακιών σε αναπηρικά αμαξίδια. Κατάλληλα είναι τα πλαστικά καπάκια από εμφιαλωμένα νερά, αναψυκτικά, γάλατα, χυμούς, απορρυπαντικά, λάδια, σωληνάρια φαρμάκων, νουτέλα (χωρίς το χαρτί) και άλλα. Όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο, αφού για να συγκεντρωθεί 1 τόνος, πρέπει να γεμίσουν περίπου 60 σακούλες των 50lt. Σημαντικό είναι τα καπάκια να μην περιέχουν μεταλλικά μέρη (σούστες, ελάσματα κ.λπ.) ή μπίλιες (ουίσκι κ.λπ.).

Όταν μέσω μιας τέτοιας δράσης ένα αναπηρικό αμαξίδιο παραδόθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Λουκά Καβάλας στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, μαζί με τη χαρά που έφερε σε όλους, σήμανε και το κάλεσμα για να υπάρξει συνέχεια. Η συλλογή καπακιών για το δεύτερο αμαξίδιο έχει ξεκινήσει ήδη, και είναι σίγουρο ότι με την ανταπόκριση όλων θα έχει την ίδια επιτυχία!

Αξίζει να βοηθήσετε κι εσείς, και μπορείτε να το κάνετε αμέσως. Ξεκινήστε να συλλέγετε πλαστικά καπάκια, και ενημερώστε γνωστούς και φίλους. Δείτε πληροφορίες και χάρτες με τα σημεία στα οποία μπορείτε να παραδίδετε «πλαστικά καπάκια για αναπηρικά αμαξίδια» στα παρακάτω λινκ:

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Λουκά Καβάλας

Golgi Medical | Ιατρικά Είδη | Γεμεντζοπούλου Σοφία

Ιατρείο Μικρών Ζώων | Στάθης Συμεωνίδης

Caelia | Αξεσουάρ | Αμυγδαλεώνας

Ωδείο Ανατολικής Μακεδονίας

 

 

Εμφάνιση Σχολίων

One thought on “Πλαστικά καπάκια για αναπηρικά αμαξίδια

  1. ‘Εχω μία απορία.
    Γιατί μόνο τα πλαστικά καπάκια και όχι και το πλαστικό μπουκάλι

    Γιώτα Γκίκα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *